"W"- LITTER 2023

Geboren op 06-12-2023

DOB 06-12-2023

Vader: Imperator Corso Imperium

HDA - ED0 - DSRA N|N - DNA

Moeder: Utopia Dei Titani Sabini

HDA - ED0 - SD0 - DSRA N|N - DNA


Sire: Imperator Corso Imperium

HDA - ED0 - DSRA N|N - DNA

Dam: Utopia Dei Titani Sabini

HDA - ED0 - SD0 - DSRA N|N - DNA

Nest info

Beide ouders zijn rastypisch met het temperament dat een Cane Corso toebehoort. Beide honden hebben een sterk instinctief karakter, ze zijn beide sociaal maar met een hoge beschermingsdrang naar hun gezin.

Ze vertoeven het liefst buiten & naast je zijde bij alledaagse taken. Je kan hen niet bekoren met heel der dagen te bank hangen. Hun karakter toont de aard van de Cane Corso, de werker, de bewaker van huis en haard...zoals een correcte CC moet zijn.

We zien bij de pups op dit moment dat ze het karakter van beide ouders geërfd hebben. Ze zijn sociaal, niet snel onder de indruk en als ze dit wel eens zijn dan recupereren ze snel. Het is een ondernemend nest, dat graag nieuwe dingen ontdekt & op onderzoek gaat.

Dit is voor ons niet onverwacht als we naar de voorouders gaan kijken. Hier vinden we indrukwekkende exemplaren terug, Cane Corso's die geschiedenis geschreven hebben. Zowel op show, als werkproeven, als reproductie.  

 De namen 

 De meiden | The Girls

 

 La Forza di Vivere WATSON J

 La Forza di Vivere WEDNESDAY A

 La Forza di Vivere WIN C.I.

 

 De jongens | The Boys 

 

 La Forza di Vivere WICK J

 La Forza di Vivere WINSTON CH

 La Forza di Vivere WILLIE G

 La Forza di Vivere WEASLEY R

 

Over 1 van deze voorouders heb ik een extra pagina gemaakt, omdat deze reu het toch verdient om extra in de spotlight gezet te worden. Dat is de reu Arturo, hij is de overgroot vader van onze Thor (Imperator Corso Imperium), ook de zoon van Arturo, Zivago is een reu die wel bekent in de oren klinkt in Cane Corso land. 

2 andere grote heren in deze pedigree zijn Oregon Degli Elmi en Roosvelt. Oregon is een heel mooie reu, naar mijn mening een voorbeeld van het ras, het is een reu met een imposant voorkomen, heel mooi in hoofdtype & belichaming, met een goede verhouding van bone & massa. Oregon is de over gootvader van onze Thor langs moederzijde, maar is tevens ook de grootvader van onze Utopia. Oregon is de vader van die ander grote meneer...de reu Roosvelt, hij is de vader van onze Utopia. Ook Roosvelt is een veel besproken naam onder de Cane Corso liefhebbers, hij staat bekent voor het vererven van zijn hoofd. Zonder een pedigree te zien kan je in zijn nazaten dat het een Roosvelt afstammeling is. Ook een mooi gegeven in deze pedigree, is dat Arturo en Roosvelt beide van dezelfde eigenaar zijn. 

 

Niet alleen vinden we in de stamboom van de pups uitzonderlijke heren terug, maar de knappe dames zijn ook goed vertegenwoordigd. Luce, de moeder van Utopia is op zen minst een straffe teef te noemen, een robuuste sterke teef met bone & massa. Win Corso Imperium is een dochter van Oregon Degli Elmi en Luna Corso Imperium, Win is de grootmoeder van onze Thor, ze is een uitzonderlijke teef qua belichaming, massa & bone en een strakke topline, die voorkomt van 2 prachtige Cane Corso's. Niet alleen Oregon maar ook Luna heeft zeker haar bijdrage geleverd aan het ras, ze was een heel knappe dame die heel sterke nazaten heeft voort gebracht. 

 

De meisjes 

De jongens

Eerste keer buiten 

Nestbanners voor de feestdagen

Ssshhhhttt...slaapjes doen

Girls

 

Boys

 

De eerste 2 weken